Noordik

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Mevr. M. Eissens.

Of kijk op http://cvanrenneslaan.noordik.nl/wat-doen-we-extra/.

Download hier de flyer met informatie over het Toptraject op het voortgezet onderwijs.

Het project

Een reis organiseren voor gehandicapte jongeren, dat was de opdracht die Toptrajectleerlingen van Het Noordik moesten volbrengen. 

Speed daten hbo’ers
De  vijf groepen leerlingen presenteerden trots hun georganiseerde reis aan medeleerlingen, ouders en docenten. Het spits werd begin van de week succesvol afgebeten met rolstoelbasketbal, waarbij de leerlingen zelf konden ervaren hoe je sport met een beperking. Hbo-studenten gezondheid en technologie, bedrijfseconomie en recreatie & toerisme stonden hen met raad en daad bij tijdens het speed daten, waarbij de vmbo’ers tegelijkertijd een indruk kregen over het studeren op het hbo. Ook stond er een bezoek aan de GezondShop Almelo op het programma en konden ze bij het bedrijf Kersten in Almelo met eigen ogen zien hoe rolstoelen en andere hulpmiddelen nu eigenlijk worden gemaakt.

‘De leerlingen moesten zelf hun informatie halen en elke vraag die ze stelden, werd beantwoord met een wedervraag waar ze zelf dachten die specifieke informatie te kunnen vinden. Alle hbo-competenties kwamen aan de orde. Ze moesten leren samenwerken, elkaar aan durven spreken en vervolgens gezamenlijk het geheel presenteren. Dat hebben ze geweldig gedaan. Ze verdienen een enorm compliment’, vindt docent Hielke Jan Meppelink.