Pius X

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Dhr. H. Oude Geerdink

Of kijk op http://www.piusx.nl/Van-Renneslaan/Onderwijs/Toptraject.

Download hier de flyer met informatie over het Toptraject op het voortgezet onderwijs.

Projecten in het Toptraject

Tijdens het Toptraject op het Pius X College maak je voortdurend kennis met verschillende projecten. Op deze manier maken we verbinding met het bedrijfsleven en geven leerlingen de unieke mogelijkheid om aan hun eigen competenties te werken en tegelijkertijd contacten te leggen met het bedrijfsleven.

Het afgelopen schooljaar hebben alle 3e jaars leerlingen projecten gedraaid voor de Escape Room op de eigen locatie, bij Heracles Almelo, Almelo Events en de Rabobank. Elk project startte met een kennismaking met de opdrachtgever en de verduidelijking van de opdracht, waarbij de leerlingen bij Heracles zelfs gezamenlijk een wedstrijd hebben bijgewoond. Vervolgens kregen ze gedurende 8 weken de tijd om het project verder uit te werken tijdens en na lestijd, waarbij er na 8 weken een presentatie volgde bij de opdrachtgever in het bedrijf (Heracles Almelo en Rabobank) of een concrete uitvoering van het ontwikkelde project (Escape Room en Almelo Events).

Deze (levens)echte wijze van projectonderwijs kenmerkt het Toptraject op het Pius X College, waarbij alle leerlingen het beroepsgerichte vak Dienstverlening en Producten volgen.