Toptraject op hbo

Toptraject op Saxion

Saxion ondersteunt vmbo’ers en mbo’ers die hebben gekozen voor het Toptraject. Op dit moment zit de eerste lichting Toptrajecters nog op het ROC van Twente, maar in 2019 verwachten we ook Toptrajecters op Saxion. Tot die tijd zijn we natuurlijk al wel druk met allerlei activiteiten die een plek hebben binnen het Toptraject.

 

Toptraject coaches

In september start Saxion met het inzetten van Toptraject coaches. Toptrajectleerlingen krijgen vanaf het tweede jaar op het mbo één uur per week persoonlijke coaching van een Saxion student die van dezelfde mbo opleiding komt. Op deze manier creëren we begeleiding op maat en bevorderen we de doorstroom. Als de Toptrajectleerlingen bij Saxion starten worden zij automatisch ook coach vanaf het eerste jaar op het hbo.

Afsluiten Toptraject

Bij Saxion sluit je na je eerste jaar in het HBO (de propedeuse) het Toptraject af. Je bent als Toptrajecter goed voorbereid op wat er in de komende jaren komen gaat op Saxion.

Ook nu al organiseren we ontmoetingen tussen hbo’ers en vmbo/mbo in de klas, zodat de leerlingen zich een zo goed mogelijk beeld kunnen vormen van hun toekomst op het hbo. Deze leerlingen fungeren echt als rolmodel voor de Toptraject-leerling!