Escaperoom Noordik

Het onderwerp van de Toptraject-projectweek gt3 op Het Noordik, vestiging C. van Renneslaan, was tot maandagochtend een verrassing: ontwerp een escaperoom. Binnen het Toptraject werken leerlingen aan diverse vaardigheden en deze week werd o.a. aan de technische vaardigheden gewerkt.

’s Middags kwam de opdrachtgever: ‘de escaperoom bouwers’ uit Veenendaal. Leerlingen ervaarden vervolgens zelf hoe het is om opgesloten te worden in een escaperoom en gingen daarna aan de slag met het maken van een moodboard en escaperoomspel.

Vervolgens waren er al volop plannen in ontwikkeling, werd er druk gezaagd, geboord, geknutseld en geverfd in de techniekhal en in het lokaal voor beeldende vorming. Leerlingen sturen elkaar goed aan, waarbij het uiteraard aankomt op de skills die horen bij het Toptraject, zoals samenwerking en onderzoek.

Tijdens de presentatie op vrijdag 16 juni presenteerden de leerlingen het eindresultaat, waarbij de drie besten hun ontwerp mochten presenteren aan de opdrachtgever. Leerlingen hebben ervaren dat techniek dichter bij hun staat dan op voorhand verwacht en er waren dan ook veel enthousiaste reacties om op deze manier met techniek bezig te zijn.

Binnen Talent4Tech onderzoeken we door welk onderwijs talenten voor techniek bij leerlingen ontdekt worden. De resultaten van deze week worden hierbij meegenomen.