Nieuw bloed voor Toptraject: Simone en Manon.

ROC van Twente heeft twee nieuwe coördinatoren aangesteld die aan de slag zullen gaan voor het Toptraject: Simone Bloemen (47) en Manon Toonen (29). Simone en Manon zijn beide werkzaam als docent voor het ROC van Twente. Simone werkt sinds november 2016 bij het ROC van Twente als docent Nederlands bij de BBL-opleiding Laboratorium- en Procestechniek. Manon is werkzaam bij het MBO-College Gezondheidszorg als docent Nederlands en rekenen. Samen vormen zij sinds 1 juni het nieuwe coördinatoren-duo voor het Toptraject.

Zo vervullen zij onder andere een ondersteunende en adviserende rol omtrent de implementatie van het Toptraject binnen het ROC, het verbeteren van de invulling van de Topclasses en de interne communicatie door en over het Toptraject. De twee dames zijn ontzettend enthousiast om voor dit project aan de slag te gaan en hebben frisse ideeën die het Toptraject zeker ten goede gaan komen.

Simone: “Dat er relatief veel mbo’ers stranden op het hbo, terwijl ze er in de basis slim en gemotiveerd genoeg voor zijn, vind ik jammer. Ik hoop echt dat het Toptraject bijdraagt aan uiteindelijk een hoger slagingspercentage voor deze studenten. Als ik daar mijn steentje aan bij mag dragen, voel ik me maatschappelijk betekenisvol.”

Ook vinden zij het Toptraject een mooie kans voor de studenten die meer in hun mars hebben. Manon: Ik vind het belangrijk dat studenten zich op het mbo al kunnen voorbereiden op het hbo. Mijn doel is om samen met hen te kijken naar kansen en een succesvol Toptraject te realiseren.”

Wij wensen Simone en Manon heel veel succes in hun nieuwe functie!