Twente
2/23/2023

Vacature: Interim Programmamanager Toptraject (0,6-0,8 fte)

Het Toptraject is een doorgaand leertraject (vmbo-mbo-hbo)voor ambitieuze en praktisch ingestelde vmbo’ers die via het mbo een hbo-diplomawillen halen. Het is een samenwerkingsproject van twaalf vmbo-scholen in de regio Twente, ROC van Twente en Saxion.

Het Toptraject heeft de afgelopen jaren een stevige ontwikkeling doorgemaakt en goede resultaten behaald. Een belangrijke opdracht voor de interim programmamanager is een advies schrijven over de inhoudelijke koers voor de komende jaren, de borging van het Toptraject in de deelnemende scholen en de interne organisatie van het programmateam en de daarbij passende aansturing.

Ben jij die bevlogen programmamanager die streeft naar kansengelijkheid in de beroepskolom en wil jij het gezicht zijn van het Toptraject in Twente?

 

Per direct zijn wij op zoek naar een Interim Programmamanager Toptraject (0,6-0,8 fte)

 

Wat je kunt verwachten

Als programmamanager ben je functioneel leidinggevende van het programmateam Toptraject Twente. Je werkt samen met hen aan kansengelijkheid binnen de beroepskolom (vmbo, mbo, hbo). Je inspireert hen door het aandragen van nieuwe ideeën en geeft vanuit vertrouwen op coachende wijze leiding. Voor jou is het vanzelfsprekend dat het programmateam zelf de regie pakt en je stimuleert dit dan ook.

Je bent een verbinder, een intermediair, aanspreekpunt en spin in het web voor alle deelnemende scholen uit het vo, mbo, en hbo. Daarnaast werk je samen met de programmamanagers van de andere Toptrajectregio’s. Je legt verantwoording af aan de stuurgroep Toptraject Twente. In de stuurgroep zijn alle belangen vertegenwoordigd en ben je in staat deze belangen af te wegen en samen te brengen in een jaarwerkplan. Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen is voorwaardelijk om deze afwegingen gedragen te kunnen maken.

 

Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor:

·      het opstellen en evalueren van het jaarwerkplan

·      het functioneel aansturen van het programmateam

·      de planning en control op de begroting

·      het onderhouden en organiseren van draagvlak voor het Toptraject

·      het formuleren van het advies aan de stuurgroep.

Wat verwachten we van jou

Je bewaakt de hoofdlijnen zonder het detail uit het oog te verliezen. Je bent proces en resultaatgericht en weet de juiste toon te raken in communicatie met de diverse betrokkenen. Je bent iemand die gewend is op inspirerende wijze op allerlei niveaus contacten te leggen en te onderhouden en je weet goed te functioneren in een bestuurlijke context. Enthousiasme, initiatief nemen en verantwoordelijkheidsgevoel zijn kerncompetenties die op jou van toepassing zijn. De functie vraagt een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit. Meer informatie over het Toptraject is te vinden op onze website www.toptraject.nl

Wat je nog meer moet weten

·    Dienstverband voor de periode van een jaar

·    Salarisschaal 12 cao mbo

·    Locatie: op de diverse deelnemende scholen

·    Werkplek en werktijden zijn flexibel

·    De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagochtend 15 maart

Deze vacature wordt zowel intern binnen de aangesloten scholen als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben internekandidaten voorrang.

Reageren kan uiterlijk t/m zondag 5 maart 2023 via de website: werkenbijrocvantwente.nl

Interesse?

Nadere informatie over deze vacature is te verkrijgen bij mevr. W. Timmerije, directeur van de dienst Onderwijs & Kwaliteitszorg vanROC van Twente en voorzitter stuurgroep Toptraject, tel. 06 29076248.

Ook interessant

Nieuws

Algemeen

9/8/22

Video Toptraject

Lees meer

Twente

9/20/22

Toplands

Lees meer

Twente

4/17/23

Voorstellen: programmamanager Twente

Lees meer