Het Toptraject: een unieke kans

Het Toptraject is een ketengerichte aanpak die zich richt op vmbo-leerlingen die een succesvolle vmbo-mbo-hbo route willen en kunnen volgen.

Lees meer
Wat wij doen

Goed voorbereid is het halve werk

Wil je goed voorbereid van start gaan op het mbo en later hbo? Dan is het Toptraject iets voor jou!

Het Toptraject is een doorgaand leertraject (vmbo-mbo-hbo)voor ambitieuze en praktisch ingestelde vmbo’ers die via het mbo een hbo-diploma willen halen. In drie regio's werken vmbo-scholen, mbo en hbo samen om ervoor te zorgen dat leerlingen en studenten op de juiste plek zitten en optimaal gebruik maken van hun talenten.

vmbo > mbo > hbo

Toptraject in vogelvlucht

Vanaf het derde jaar krijgen gtl leerlingen in het vmbo verdiepend en soms extra onderwijs aangeboden. Ook in het mbo en het eerste jaar hbo zet deze lijn voort. Dit wordt gedaan in de vorm van doorlopende leerlijnen voor studieloopbaanbegeleiding, studievaardigheden, taalvaardigheid en rekenen/ wiskunde. Deze leerlijnen worden vormgegeven in studentgericht onderwijs, waarin het niveau, tempo en binding met het hbo centraal staat. We zijn een pilot gestart om ook de kb leerlingen deze mogelijkheid vanaf het derde leerljaar in het vmbo te bieden.

Blijf up to date

Nieuws uit de regio's

Twente

11/13/23

Introductiedag Toptraject

Lees meer

Twente

11/6/23

Afsluiting schooljaar vmbo Toptraject coördinatoren

Lees meer

Twente

6/8/23

Ook kaderleerlingen gaan naar hbo

Lees meer