Twente
9/8/2022

100 dagen-programma

Het Toptraject bij Saxion wordt vormgegeven in het ‘100 dagen-programma’. Studenten die in september starten met een opleiding bij Saxion kunnen voor de zomer ook al starten met dit programma (vanaf 1 april). Dit heeft dus een overlap met de laatste maanden van de student op het mbo.

Vanaf dat moment worden studenten gekoppeld aan een ouderejaars hbo-student: de studentcoach. Daarnaast is er ruim aanbod op ondersteuning bij studievaardigheden, taalvaardigheden, loopbaanoriëntatie (LOB) en rekenen/ wiskunde. Studenten kunnen deelnemen aan een reeks van webinars en workshops, en krijgen met de digitale leeromgeving van Saxion (Blackboard) toegang tot diverse ondersteunende materialen (o.a. kennisclips, leesmateriaal, oefenmateriaal en podcasts).

De studentcoach helpt de student om inzicht te krijgen in welke hulp- en/of ondersteuningsvraag er ligt bij de student en hoe het programma de student daarbij kan helpen. Het 100 dagen-programma loopt door t/m december. Hierna worden studenten naar behoefte ondersteund en begeleid binnen het Studiesuccescentrum, op basis van een persoonlijk advies.

Voor Toptraject-studenten is dit 100 dagen-programma dé invulling van het Toptraject op het hbo. Door het invullen van een startinstrument door de studenten bij de start van het programma, wordt de precieze ondersteuningsbehoefte in kaart gebracht en afgestemd op de wensen, behoeften en het niveau van de student. Op deze manier sluit het naadloos aan op het ontvangen Toptraject-aanbod op vmbo en mbo.

Blijf up to date

Nieuws uit de regio's

Twente

3/29/23

Toptrajectleerlingen CT Stork College op bezoek bij Saxion

Lees meer

Stedendriehoek

3/27/23

nieuwsbrief maart 2023

Lees meer

Twente

3/27/23

Samen goed starten op het hbo!

Lees meer