Twente
10/6/2022

Toptraject voor vmbo-Kader

Per schooljaar volgen ongeveer 1000-1200 leerlingen in Twente een vmbo-kader opleiding. Van deze leerlingen gaat uiteindelijk 23% naar het hbo. Veel kaderleerlingen ‘stapelen’ in hun onderwijsroute: zij volgen meerdere mbo-niveaus om naar het hbo te komen

Zoals we aan de cijfers kunnen zien: een aanzienlijk deel van de vmbo-kaderleerlingen gaat uiteindelijk naar het hbo en doet dit doorgaans via het mbo. Om vmbo-kaderleerlingen gelijke kansen te bieden als vmbo-gtl leerlingen, zouden zij ook het Toptraject moeten kunnen volgen.

Het Toptraject staat voor: bieden van kansengelijkheid in het onderwijs. Daarom is in een pilot met het Alma College in Almelo en Het Stedelijk Alpha in Enschede een Toptraject voor leerlingen vmbo-Kader ontwikkeld.

Het Toptraject in het kaderonderwijs richt zich primair op het voorbereiden op het behalen van een mbo-4 diploma met mogelijke doorstroom naar het hbo. De persoonlijke en context gebonden kenmerken van de studentbepalen of dit via mbo-3 of met directe instroom in mbo-4 plaatsvindt. Beide opties zijn positieve opties!

Wil je meer informatie over onze aanpak? Neem contact met ons op.

Blijf up to date

Nieuws uit de regio's

Twente

8/30/23

Afsluiting schooljaar vmbo Toptraject coördinatoren

Lees meer

Twente

6/8/23

Ook kaderleerlingen gaan naar hbo

Lees meer

Stedendriehoek

5/31/23

Leerlingen De Marke op zoek naar vragen bij Saxion

Lees meer