HBO

Toptraject op hbo

De hogeschool ondersteunt ook de Toptraject-studenten die instromen op het hbo.
Hogeschool Saxion doet dit door een actieve bijdrage te leveren aan verschillende Toptraject-activiteiten op het vmbo en mbo en door het aanbieden van het 100 dagen-programma. Bij Saxion sluit je na je eerste studiejaar (de propedeuse) het Toptraject af. Je bent nu als Toptrajecter optimaal voorbereid op jouw studietijd bij Saxion.

100 dagen-programma
Het 100 dagen-programma ondersteunt jou bij de daadwerkelijke start op het hbo, zowel vóór als na de zomer. Lees hier meer over wat het 100 dagen-programma op Saxion voor jou kan betekenen. Benieuwd naar de ervaring van andere studenten met het 100 dagen-programma? Bekijk hier een filmpje waarin studenten vertellen over hun ervaringen.  

Wat wij doen

Doorstroomprogramma's

Saxion draagt intensief bij aan het vormgeven van de doorstroomprogramma's die tijdens het mbo aangeboden worden. Lees hier voor meer informatie over de doorstroomprogramma's.

Kom meer te weten

VMBO

Er zijn momenteel 29 scholen voortgezet onderwijs scholen in Twente, Achterhoek en Liemers die het Toptraject aanbieden.

lees meer
Kom meer te weten

MBO

Op ROC van Twente, Aventus en het Graafschap College wordt het Toptraject aangeboden.

lees meer
Wat wij doen

Afsluiten Toptraject

Bij Saxion en HAN sluit je na je eerste jaar in het hbo (de propedeuse) het Toptraject af. Je bent als Toptrajecter goed voorbereid op wat er in de komende jaren komen gaat.