VMBO

Het Toptraject:
een unieke kans

Het Toptraject is een goede voorbereiding om vanuit het vmbo, via het mbo naar het hbo te gaan.

Er zijn momenteel 12 voortgezet onderwijs scholen in Twente die het Toptraject aanbieden. In de regio Achterhoek & Liemers nemen 13 scholen deel. In de regio Stedendriehoek zijn 3 scholen gestart met het Toptraject.

Al deze scholen geven binnen vastgestelde kaders op hun eigen wijze vorm aan het Toptraject. Iedere school heeft hetzelfde doel: kansengelijkheid voor alle leerlingen met ambitie.

Naast het Toptraject voor leerlingen van de gemengd/theoretische leerweg (mavo), is er ook een Toptraject opgestart voor leerlingen vmbo-kader.

Het Toptraject op het vmbo in Twente

Klik hier voor meer informatie.

Het Toptraject op het vmbo in Achterhoek & Liemers

Onder constructie.

Het Toptraject op het vmbo in Stedendriehoek

Klik hier voor meer informatie.

Wat wij doen

Extra ontwikkeling & uitdaging

Waarom zou je het Toptraject volgen, dit betekent toch alleen maar meer werk? Ik hoor je denken en leg het je graag uit!  

Door het Toptraject te volgen weet jij straks beter of het hbo iets voor jou is en welke opleiding bij jou past en heb je een voorsprong op je medestudenten.

Bij de start van het mbo en hbo bekijken we samen met jou waar je goed in bent of waar je nog ondersteuning kunt gebruiken.

Bij de vakken Nederlands en rekenen/wiskunde maak je verdiepende opgaven die je laten wennen aan het hbo-niveau. Verder laat je zien dat je zelfstandig kunt werken en dat samenwerken, plannen en initiatief tonen je goed afgaat. Daarnaast laten we je kennismaken met allerlei mbo- en hbo-opleidingen en met de beroepen waarin je als afgestudeerd hbo’er straks werkt.

Kom meer te weten

MBO

Het mbo is, samen met vele anderen, één van de ketenpartners van het Toptraject.

lees meer
Kom meer te weten

HBO

Ook op Saxion en de HAN wordt het Toptraject vormgegeven.

lees meer
Wat wij doen

Toptraject voor vmbo-Kader

Naast het Toptraject voor leerlingen van de (gemengd) theoretische leerweg, is er ook een Toptraject opgestart voor leerlingen vmbo-kader. In schooljaar 2022-2023 starten het Alma College en het Stedelijk Alpha met het Toptraject. Wil je meer weten over de aanpak? Bekijk deze video en klik hier voor meer info.